Cortisone Injections

I woke up today and my back felt quite ok, for my back. But gradually it started burning in my lower spine. It’s a horrible feeling and one that is hard to control. As the day has gone on its just got worse and worse as it normally does.

None of the medication I take helps. I’ve tried anti-inflammatory gel and my TENS apparat twice… I’m laying on the sofa with it now. This is one of the types of pain I get in my back that doesn’t get relieved by it. However it will hopefully help the tension in my muscles that comes with the burning.

I get cortisone injections in my spine every 3 months to help with it and for the last 2 years they have helped. However the one I had 8 weeks ago didn’t help at all. He injected the cortisone a little lower down this time and it just didn’t hit the right spot. I think he did it cause it’s not good to have the injection in the same place every time.

I am getting another injection next week. Three weeks earlier than I should because I can’t cope with this pain anymore. So just a few days left and hopefully it will be better again… I still won’t be able to sit but I will be able to walk around a little without it causing this pain.

They normally last for about 8-9 weeks and then it starts coming back. But I can normally cope with it for a couple of weeks until the next injection.

Time to watch a film and try and take my mind off it!

~ by pipkinera on March 17, 2013.

4 Responses to “Cortisone Injections”

 1. Trist att kortisonet inte fungerade som det skulle den här gången, men det är ju tur att de kan ta en närmare tid och ge dej en ny injektion. Är det läkare eller en sköterska som gör det?
  Jag vet inte riktigt vad du har gjort för undersökningar på din rygg men som jag tidigare skrev tycker jag att du ska fråga din läkare om du kan få göra en diskografi där du har som mest ont. Tycker också att det är konstigt att de bara kan säga “tyvärr fick du inte hjälp i tid så nu kan vi inte göra nåt”, det borde ju finnas något de kan göra!!! På FB ser man ju många som haft besvär i massa år och sen får hjälp. Håller mina tummar att de ska kunna hjälpa dej och att kortisonet hjälper bättre den här gången. Kramiz Ankan

  • Det är smärtklinikens narkosläkaren som ger mig kortison injektioner. Han är jätte duktig och trevlig och jag ska prata med han nästa vecka om varför den fungerade inte förre gången.

   Spine center läkare har några idéer om vad de kan göra för att hjälpa mig o ska höra av sig när han har pratat med sina kollegor.

   Jag har läst också att det finns många som har haft ett problem i många år men det finns en hel del också att har blivit sämre igen efter ett par år. Det är kanske varför han inte tror en stel operation ska hjälpa mig nu?

   Jag ska fråga han om den här diskografi när han ringer mig.

   • Vad skönt att du har narkosläkaren som du kan prata med, alltid skönt att ha någon att prata med som fattar vad man pratar om.
    Vänta inte för länge på att läkaren på SC ska fundera, under den här resan har jag lärt mig att det inte är någon som tackar en för att man snällt väntar.
    Som jag har fattat så finns det olika ideer hos olika läkare, en del förespråkar steloperation andra inte. Min sjukgymnast säger att de flesta ortopeder pratar inte ens med varandra om olika operationsmetoder. Han säger att det oftast är privatklinikerna som kommer fram till nya operationsmetoder men när landstingets läkare ber om att få komma till dem för att lära sig svarar de att de kan skicka patienten till dem. En rygg operation på privat klinik kan kosta landstinget upp till 1 milion sek :O
    Hoppas du får svar snart från SC och att kortisonen hjälper bättre den här gången.

    • Helt ärligt är jag lite rädd för att ha sprutan igen nästa vecka. Det fortfarande känns som nåt är fel på den ställer han stickade mig. Men jag ska prata med han innan. Han är bra på att lyssna så förhoppningsvis han kommer att förstå och förklara vad hade hänt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
Wonky Parathyroids

The true story of Tex and his Posse, my wonky parathyroid glands

whynot2014

YOLO... Or do you?

Hypothyroidism Sucks

One girl's journey with hypothyroidism, health and everything in between.

tonydavidwood

Just another WordPress.com site

ouchisanunderstatement

A Journal - Exploring Alternatives to Surgery - L5-S1 Disc Herniation

POCKETHEXORNA

Bad Backs, Baking , Jewelry Making and anything else that pops up in my head

Everything happens for a reason

Bad Backs, Baking , Jewelry Making and anything else that pops up in my head

Bad Backs, Baking , Jewelry Making and anything else that pops up in my head

Smärtbloggen

Bad Backs, Baking , Jewelry Making and anything else that pops up in my head

Malins blogg

Bad Backs, Baking , Jewelry Making and anything else that pops up in my head

Här ifrån och vidare...

Bad Backs, Baking , Jewelry Making and anything else that pops up in my head

Senan som håller upp arselet

Min resa mot bättre rygghälsa, före och efter steloperation i ländryggen

STACEYPALMS

Just your average girl, with above average dreams and a not so average running life

Learning to Deal

The Merry-Go-Round of Life

ediblesubstance

A foodie's thoughts

%d bloggers like this: